Снимка: „Чубрица“
Аз съм Десислава, но някои хора може би ме знаят повече като Хару. Родена съм в София и винаги съм живяла тук. Завършила съм етнология в СУ „Св. Климент Охридски“. В момента се занимавам с изследвания върху културата на Източна и Югоизточна Азия, но истинската ми страст е готварството и по-специално сладкарството.
През есента на 2014 г. с най-близката ми приятелка от училище стартирахме кулинарен блог. Искахме името му да е кратко и лесно за запомняне, затова го кръстихме „Чубрица“, като любимата подправка на всички българи. Все още прохождаме и бавно набираме популярност, но истинската причина да се занимаваме с това е удоволствието, което ни носи храната – и желанието да споделяме това удоволствие с останалия свят.
Като повечето хора и аз съм израснала с гозбите на мама и баба, но в един момент взех решение, че вече не искам да консумирам месо. Наложи се да започна да приготвям храната си сама.
Активно се занимавам с готвене и мога откровено да кажа, че съм направо обсебена. Когато нямам време да готвя, чета статии, рецепти и специализирани книги и планирам следващите си кулинарни експерименти.
Мога да готвя и да говоря японски език. Мога да разсмея тъжен човек и да го накарам да се усмихне широко. Мога да снимам – другото ми голямо удоволствие. Именно затова държа сама да правя снимките на ястията, които приготвям. Аранжирането е особено важно – за да ти се хапне, още като погледнеш снимката. Снимката трябва да предизвиква глад още преди човек да е опитал храната.
Искам един ден да имам собствен ресторант или поне да издам кулинарна книга. Но засега ще съм доволна, ако повече хора започнат да приготвят вечерята си сами. Не обичам да се храня навън. Вярвам, че домашната храна е по-вкусна, свежа и по-здравословна. Когато готвим, ние влагаме частица от себе си. Обичта и добротата се предават чрез ръцете ни. Така винаги, когато меся, с радост влагам част от моята топлина в хляба. Резултатът определено си струва. Най-важното при готвенето е удоволствието да видиш насладата върху лицата на хората, които обичаш!
Искам денят да има повече от 24 часа, за да мога да имам повече време за нещата, които харесвам. Искам да сбъдна мечтите си!
Обичам да готвя, дори когато съм уморена. За мен това е начин да се успокоя и да релаксирам. Обичам да го правя сама. Звучи малко егоистично, но за мен важи правилото, ако едно ястие е вкусно, благодарностите са само за мен, ако не става за нищо, вината отново е само моя. Възприемам го като начин да се уча. Въпреки това обичам да говоря за храна и да споделям рецепти. Голямо предизвикателство е да работиш с продукти, които виждаш за първи път.
Обичам да започвам деня си с чаша силно кафе и вкусна закуска. И не на последно място обожавам малкото си дяволче – кокерчето Айри.
Мразя негативизма, глупостта и нетолерантността у хората. Мразя безхаберието относно природата и животните и прекаленото любопитство. Всички са потънали в собствените си светове, ръководени само от егоизъм. Напоследък се дразня, че в метрото виждам повече хора, ровещи се из телефоните си, и все по-малко четящи книги.
Вярвам, че всеки сам кове съдбата си. Светът би бил по-добро място за живеене, ако всички сме по-толерантни и отворени към различния от нас. Трябва да сме готови да помагаме, с каквото можем, и да отвръщаме на лошото с добро.
Планирам да пътувам по света, за да придобия повече опит, да се запозная с нови култури, да науча нови неща. Кой знае? Един ден може да се видим в ресторанта ми в Япония, когато получава първата си звезда Мишлен. 🙂
Още вкусни снимки и рецепти можете да откриете на страницата на „Чубрица“ във Facebook.
Ureport.bg започна проекта UrStory. Това е наша инициатива в подкрепа на активните, мислещи хора, които имат свои проекти и добри каузи и искат да ги споделят с повече хора като тях. Мислихме, спорихме и накрая избрахме тези 7 глагола, за да се разкриете :). Ако искате, споделете story с нас. Нужно е малко време – за отговорите, снимка/снимки, линк към проект, страница, видео. Намесваме се за две неща – пунктуация и заглавия.
ян. 30, 2017 Коментарите са изключени за Диктатура на ТВ-тариата
„Първо. Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две...31 ян., 2017 Коментарите са изключени за И Австрия забранява бурките
31 ян., 2017 Коментарите са изключени за С ново броене прокуратурата брои референдума за задължителен
31 ян., 2017 Коментарите са изключени за И дете с белезници след забраната на Тръмп за бежанците
31 ян., 2017 Коментарите са изключени за Гръцките фермери блокираха пътя при Промахон
31 ян., 2017 Коментарите са изключени за Анкара прати турски военни в гръцки води
ян. 31, 2017 Коментарите са изключени за И Австрия забранява бурките
ян. 31, 2017 Коментарите са изключени за С ново броене прокуратурата брои референдума за задължителен
ян. 31, 2017 Коментарите са изключени за И дете с белезници след забраната на Тръмп за бежанците
ян. 31, 2017 Коментарите са изключени за Гръцките фермери блокираха пътя при Промахон
ян. 31, 2017 Коментарите са изключени за Анкара прати турски военни в гръцки води
1 | CHF | = | 1.84373 лв |
1 | EUR | = | 1.95583 лв |
1 | GBP | = | 2.19583 лв |
1 | USD | = | 1.76137 лв |
ян. 28, 2017 Коментарите са изключени за Разни комшии, разни идеали
ян. 31, 2017 Коментарите са изключени за Върви, народе обгазени!
Над 10 емблематични за София паметници осъмнаха с противогази и табели с иронични надписи. Причината за мащабна акция на неправителствената организация „Спаси...
You must be logged in to post a comment.